Echtscheidingsspecialist
Conflictbemiddeling en Mediation
Belastingaangifte en -Advies
Budgetbegeleiding

Interim Management
Ondernemers Advies
Commercieel Trainer
Sales- en Accountmanagement

Echtscheiding                             

Trouwen?
Iedereen die gaat trouwen doet dit met de gedachte dat het huwelijk, dat je samen aan wilt gaan voor altijd zal zijn. Dat je samen gelukkig bent, zal worden en zal blijven. En dat je zelfs wellicht in de toekomst een gezin gaat stichten en samen kinderen zult gaan krijgen. In ieder geval hoop je samen oud te worden met als basis die goede, leuke en liefdevolle relatie die je samen bent gestart.

Scheiden?
Helaas strandt één op de twee tot drie huwelijken en eindigt de eens zo mooie relatie in een echtscheiding. Een dergelijke scheiding ontstaat niet zomaar en zet je ook niet zomaar in gang, daar gaat meestal het nodige aan vooraf. Soms is het de keuze van één van beiden en soms neem je samen die beslissing. Wie tot de definitieve beslissing komt het huwelijk te eindigen of welke redenen er aan ten grondslag liggen maken diegene niet verantwoordelijk voor de wijze waarop de echtscheiding zelf gaat plaatsvinden, dat blijven beide partijen!

Gelukkig zonder elkaar?
Wil je graag ‘gelukkig zonder elkaar’ verder en ben je beide in staat met respect voor elkaar, in goed onderling overleg afspraken te maken? Dan kun je er samen, met behulp van een echtscheidingsspecialist, prima uitkomen. Deze echtscheidingsspecialist begeleidt de betreffende gesprekken die je vaak met z’n tweeën wat minder gemakkelijk voert. Zij wijst jullie op de gevolgen van de keuzes die gemaakt moeten worden of kunnen worden gemaakt. Keuzes met verstrekkende gevolgen voor het leven nadat de echtscheiding een feit is geworden. Denk dus alsjeblieft niet: “Dat regelen we wel even onderling” Maar zorg voor de aanwezigheid van een deskundige!

Ervaring?
Ik verzorg zelf al meer dan 10 jaar echtscheidingen en de belangrijkste reden waarom ik in 2003 ben gestart met het begeleiden van echtscheidingstrajecten is dat ik als allerbelangrijkste doel heb gesteld dat beide partijen er zo goed mogelijk uit moeten komen en niet slechts één van de twee. Zijn er kinderen in het spel, dan benadruk ik nog meer hoe belangrijk het is dat zowel papa als mama de mogelijkheid krijgen om zo goed mogelijk verder te kunnen, want daar hebben juist de kinderen alle baat bij.

Kennis van zaken?
Omdat ik naast mediator, conflictbemiddelaar en echtscheidingsspecialist ook financieel adviseur ben, ben ik als geen ander in staat om jullie echtscheiding tot een goed resultaat te brengen! Ik heb in de afgelopen jaren ongeveer 150 echtscheidingen gedaan en met goed gevolg afgehandeld. Naast deze belangrijke praktijkervaring heb ik de benodigde erkenning gekregen en opleidingen gevolgd. Ik weet waar ik het over heb en ik weet wat er bij komt kijken. Een advocaat inschakelen voor een echtscheiding is echt niet altijd noodzakelijk en vaak een dure oplossing met lang niet altijd het gewenste resultaat. Ik wil er graag voor zorg dragen dat jullie echtscheiding vlot verloopt en met het juiste resultaat wordt afgehandeld, zodat jullie beide goed en gelukkig de toekomst in zullen gaan.

Hoe?
Ik breng jullie volledige financiële situatie in kaart aan de hand van inkomen, vermogen, schulden, bezittingen etc. Alle wensen van beide partijen worden besproken en mogelijkheden optimaal bekeken. Hierbij worden zowel de emotionele kanten belicht, als de financiële en de fiscale consequenties van de verschillende keuzes die er zijn. De voor –en nadelen worden samen doorgenomen en ik zal aangeven wat wijsheid is gezien jullie situatie en hoe jullie daar het beste mee om kunnen gaan. Hierbij geef ik aan wat het juridische kader is, maar ook hoe het in de praktijk zal gaan. Alle noodzakelijke onderwerpen komen aan bod! Kinderen, eigen woning, pensioen, alimentatie, schulden, vermogen, eigen onderneming etc.

Ik geef jullie, als geen ander, de gelegenheid om op de juiste wijze afscheid te nemen van elkaar en het huwelijk dat jullie samen hadden.

Ik geef jullie, als geen ander, de juiste nieuwe overzichtelijk start nadat de echtscheiding is afgerond.

Convenant!
Alle afspraken die uiteindelijk gezamenlijk worden gemaakt leg ik voor jullie vast in een echtscheidingsconvenant. Deze wordt door beide partijen ondertekend en indien noodzakelijk wordt de beschikking ingediend bij de rechtbank, die de uiteindelijke echtscheiding zal uitspreken.

Ouderschapsplan!
Wanneer er, thans nog minderjarige, kinderen zijn geboren uit het huwelijk dat eindigt, zal ik met de ouders samen een structuurmodel bespreken en invullen, aan de hand van praktijkvoorbeelden en de wensen van de ouders en kinderen. Tevens stel ik het ouderschapsplan op dat zal dienen als belangrijke richtlijn voor de resterende opvoeding van de kinderen. Dit wordt tevens door de rechtbank beoordeeld. Juist de kinderen kunnen te allen tijde hun rechten aan dit ouderschapsplan ontlenen.

 Waar?
De gesprekken vinden in principe bij jullie thuis plaats, maar indien gewenst is het ook mogelijk om ze bij mij op kantoor te laten plaats vinden of op een nader te bepalen plek. Ik vind het erg belangrijk dat jullie je, gezien de omstandigheden, prettig, vertrouwd en op je gemak voelen gedurende het gehele traject.

Vragen?
Twijfel niet om de telefoon te pakken en contact met mij op te nemen. Je kunt alle vragen stellen die nodig zijn om er zeker van te zijn dat je bij mij aan het juiste adres bent. Natuurlijk is het ook mogelijk om gratis een kennismakingsgesprek te hebben of om referenties op te vragen.

Maak nu vrijblijvend een afspraak!

Contactformulier